Neckermann

Neckermann

What they asked

Een digitale partner die meedenkt en het juiste digitale advies biedt om the extra mile te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een juiste keuze qua platformen, het slim inzetten van doelgroepen, optimalisatie van digitale processen,… Kortom, alle digitale mogelijkheden zo goed mogelijk benutten om de doelgroep te inspireren en activeren. 

Met deze doelstelling voor ogen, werken we samen met Neckermann Belgium – een reisonderneming die al meer dan 40 jaar zijn plekje in de travelbranche verdient en top of mind is bij onze landgenoten. Een gekende en bekende naam die zich dankzij jarenlange ervaring vestigde als vaste waarde op onze Belgische reismarkt. Desondanks blijft de strijd om consumenten aan de gang. Hierin ondersteunen we Neckermann aan de hand van slimme digitale keuzes.

What we did

Ons strategisch digitaal advies op tafel gooien. Appeltje-eitje? Ja en nee. Deze speler valt terug op een uitgestrekt en divers klantenbestand en kent daarnaast een potentieel van mensen die op vakantie zullen gaan, maar vandaag nog geen afgelijnde plannen hebben. De focus lag hier op een enorme doelgroep, die we stukje bij beetje opsplitsten en afbakenden zodat we preciezer en efficiënter konden targeten. Op welke groep focussen we eerst? Via welke platformen bereiken we deze het best? Waartoe draagt elk platform precies bij?

Om uit te maken welke platformen het meest geschikt zijn voor welke doelgroep, keken we noodzakelijkerwijs naar de achterliggende purpose van elk kanaal. Het ene werkt op conversies, terwijl het andere focust op verbeelding. Zo zochten we per audience en per platform de beste en meest resultaatgerichte match. 

Vandaag is de dag. Maar morgen is er nog één. Met het oog op de toekomst keken we naar platformen die we voorlopig nog niet actief zullen inzetten, maar die we wel al monitoren om op later ogenblik snel te kunnen inschakelen. 

Daarnaast creëerden we een structuur voor een nauwe opvolging van de estimaties vs. het resultaat. Kortom, we zetten de campagnestrategie volledig op punt. 

Naast het strategisch advies, ondersteunen we Neckermann bij de juiste technische set-up van de campagnes. Dit is essentieel om bijvoorbeeld conflicting audiences te vermijden, bepaalde activiteiten te automatiseren en de focus te leggen op de juiste online acties die elkaar ondersteunen. 

De juiste middelen inzetten.

Op de juiste kanalen.

Om de juiste doelgroepen te bereiken. 

Dat is wat we deden. 

The GOI

De uiteindelijke glory on investment?

Door het inzetten op een sterke digitale strategie, het creëren van een structuur die hiervoor als draagvlak dient en de juiste content te combineren met een sterke technische kennis, kan voor iedere campagne het onderste uit de kan gehaald worden.

Benieuwd welke straffe dingen we voor jouw bedrijf kunnen doen? Neem contact met ons op.

Client: Neckermann
Category:
Scroll up